על ידי Dento Goju Ryu

אילן אופנהיימר סנסיי

המפגש הראשון של אילן סנסיי עם אומנויות לחימה היה בגיל צעיר מאוד. קרוב משפחה שגר והתאמן בחו”ל בשיטת הקראטה “שוטוקאן”, הגיע מידי פעם לחופשה בארץ והציג בפניו טכניקות קראטה שונות אשר מן הרגע הראשון שבו את ליבו. לא פעם מצא עצמו נופל ונחבט כתוצאה מ”הדגמות” אלו, אך מסתבר שמפגשים קצרים אלו במשך השנים היו הניצנים הראשונים של אהבתו לאומנויות הלחימה.

בשנת 1982 הכיר חבר משותף בין אילן לבין יוסי קבלי סנסיי, שאימן קראטה בשיטת אוקינאווה גוג’ו ריו. הכרות זו היוותה נקודת ציון משמעותית עבור אילן סנסיי.

בתחילה, למשך תקופה, התאמנו הוא וחבריו עם יוסי סנסיי ב”הגנה עצמית”. את האימונים ערכו בשדות אשר בפרברי העיר פ”ת כשהם מתמקדים בתרגילי הגנה עצמית, ריצות לשיפור הכושר, תרגילי כוח וכדו’.

יוסי סנסיי שהיה מאמן משכמו ומעלה הפך עד מהרה מחבר בלבד לסנסיי. אילן הצטרף כחניך לאימונים הסדירים ובמשך כעשר שנים התאמן תחת הדרכתו של יוסי סנסיי באוניברסיטת בר אילן דוג׳ו (כמו גם ברעננה דוג׳ו) כאשר בהמשך אף אימן מספר שנים בפיקוחו של יוסי סנסיי, עד הגיעו לדרגת דאן 2.

יש לציין שההדרכה המקצועית לה זכה מיוסי סנסיי בשילוב עם אומנות לחימה עשירה בתוכן, עמוקה ואיכותית, כפי שנתגלתה לו במשך השנים, לא השאירו בו ספק שאוקינאווה גוג’ו ריו היא הדרך שבה עליו לבחור. באותם שנים, סיים את שירותו הצבאי ובהמשך, סיים בהצלחה תואר ראשון בחוג למזרח אסיה באוניברסיטה העברית בירושלים, במגמת יפן.

בשנת 89/90 הוסמך כמדריך קראטה בקורס שהועבר ע”י יהודה פנטנוביץ סנסיי (יו”ר הארגון הישראלי) בשיתוף ומטעם מכון וינגייט. בשנת 1992 יצא יוסי סנסיי לשליחות רבת שנים בחו”ל, הוא ביקש מאילן סנסיי להחליפו ולמלא את מקומו.

מצד אחד, אילן סיים, אך לא מזמן, את לימודיו ותכנן נסיעה ליפן ומצד שני, הסנסיי ביקש ויש לנסות ככל אפשר… זאת הרוח של אוקינאווה גוג’ו ריו.

לאחר מחשבה הסכים אילן סנסיי לקחת על עצמו את ניהול המועדון. ביפן כבר לא ביקר באותה שנה וגם לא בשנה שלאחריה. אילן סנסיי לקח על עצמו לנהל את “בר אילן” דוג’ו. תקופה קצרה לאחר מכן, החל אילן סנסיי לאמן גם ברעננה דוג׳ו, לאחר שנתבקש ע”י יהודה סנסיי לקבל עליו את ניהול הדוג’ו, וזמן לא רב לאחר מכן החל לאמן בת”א דוג׳ו ובהמשך פתח גם את פ”ת דוג׳ו. בשנת 2002 בשל שינויים פנימיים ניסגר הדוג’ו באוניברסיטה בר אילן. ניתן לומר שבמהלך זה הסתיימה לה תקופה. היום, מאמן אילן סנסיי בת”א דוג’ו פ”ת דוג’ו ורעננה דוג’ו .

כבר מתחילת דרכו זכה אילן סנסיי להשתתף במחנות אימונים (“גשוקו”) אותם הדריך מוריו היגאונה סנסיי, ראש הארגון העולמי. במשך השנים, כחלק מהתפתחותו בשיטת אוקינאווה גוג’ו ריו, דאג אילן סנסיי לקחת חלק במחנות אימונים, אלה נערכים מידי שנה במדינות שונות תחת הדרכתו של היגאונה סנסיי. ההשתתפות במחנות האימונים בחו”ל הינה חלק חשוב בהתפתחות המקצועית, אך בנוסף, זוהי הזדמנות מצוינת למפגשים עם חברים מהמדינות השונות איתם נפגש והתאמן בלא מעט “גשוקו” ( מחנה אימון ).

ב- 1998 טס ל”בודוסאי” אשר התקיים באוקינאווה – מחנה אימון אליו הגיעו חניכים ומדריכים מכל רחבי העולם. במחנה אימון זה , לאחר מבחן ארוך ואינטנסיבי, הוסמך אילן סנסיי לדרגת דאן 4 ע”י ראש הארגון העולמי, מוריו היגאונה סנסיי. מאז, השתדל לבקר כל שנה בדוג’ו באוקינאווה על מנת להתאמן ולהעמיק בשיטה. באותה שנה עבר קורס שופטים בקטגוריית “קאטה” במכון וינגייט, ושפט באליפויות ישראל ב”קאטה” שנערכו מעת לעת,מטעם ההתאחדות הישראלית לקראטה.

אילן אופנהיימר דנטו ריו קראטה

האימונים בשיטת אוקינאווה גוג’ו ריו, מטרתם, בנייה ארוכת טווח לטובת פיתוח האומנות והלחימה במלוא מובן המילה!! ולא !! למטרת ספורט תחרותי. עם זאת, ייצג אילן סנסיי את הארגון במס’ אליפויות ישראל שנערכו מטעם ההתאחדות הישראלית לקראטה. באחת מהן זכה בסגנות אליפות ישראל ובאחרת זכה באליפות ישראל בקטגוריית “קאטה” (99’).

ב – 2003 ייצג אילן סנסיי בצורה מכובדת, את אוקינאווה גוג׳ו ריו, באליפות עולם לקראטה מסורתי שהתקיימה ב״ בודו קאן״ מרכז אומנויות הלחימה של אוקינאווה ביפן.

ב – 2001 כחלק מדרישות חוק הספורט הוסמך כמאמן במכון ווינגייט.
ב – 2002 הוסמך אילן סנסיי לדרגת דאן 5 מטעם אוקינאווה גוג’ו ריו העולמי, דרגה אליה נבחן ע”י יהודה פנטנוביץ סנסיי.

בין חניכיו של אילן סנסי, ילדים רכים, נערים, בוגרים ומבוגרים אשר משקיעים את מרצם לטובת שיפור והתפתחות אישית בשיטת אוקינאווה גוג’ו ריו. חניכיו בדרגות השונות ובראשם חניכיו בעלי חגורות שחורות אשר הוסמכו על ידו, רק מוסיפים לאתגר ולרצונו להמשיך, להדריך ולהעמיק בדרך בה בחר כדרך חיים.

כיום, כהמשך ישיר לדרך בה החל, אילן אופנהיימר סנסיי עומד בראש ארגון “דנטו אוקינאווה גוג’ו ריו קראטה”, ארגון אותו ייסד ביוני 2010. מטרת הארגון לשמר את שיטת אוקינאווה גוג’ו ריו במתכונתה המסורתית, למען הדורות הבאים.